Meten is weten

Waarom een fietsmeting?

Een goede fietshouding is het halve werk!

Elk type wielrenner op welk niveau dan ook, wil met veel plezier op de fiets zitten. Dat doe je op een fiets, die perfect bij je past. Alleen wanneer wielrenner en fiets volledig met elkaar in balans zijn is een optimale prestatie mogelijk. Door een goede afstelling van je fiets verlaag je de kans op blessures en krachtverlies, terwijl je fietsplezier en prestaties worden verbeterd.

 

BikeFit klaucke 3

Het komt vaak voor dat je na een tijd fietsen niet prettig op de fiets zit door zadelpijn, brandend of doof gevoel onder de voet, tintelingen in armen en handen, knieklachten, rug- en/of nekpijn en soms zelfs hoofdpijn. Vaak komen deze klachten voort uit een onjuiste positie op de fiets. Doordat de fiets verkeerd staat afgesteld in combinatie met een verkeerde zadel of stuur, kunnen deze klachten zich gaan ontwikkelen. Het kan ook zijn, dat de fiets die je hebt niet bij je past.

Tijdens de fietsmeting houden we rekening met de blessures die er op dat moment zijn, maar ook met blessures die er in het verleden zijn geweest. Daarnaast zijn ook de doelen, die je stelt als wielrenner, van belang.

Door stap voor stap te werk gaan, zie je continu de veranderingen in je fietshouding, wat het mogelijk maakt om je uiteindelijk perfect op de fiets te zetten.Tijdens de fitting krijg je informatie en tips over het juiste materiaal en de houding. Niet alleen advies in sturen, stuurpen lengte, zadel, crank lengte en pedalen, maar ook in frame geometrie. En omdat geen mens symmetrisch is wordt er rekening gehouden met verschil in been en armlengte, ook worden de schoenplaatjes nauwkeurig afgesteld zodat de voet in de meest iedeale plaats en in de in de meest ideale hoek met het pedaal is verbonden.

Standaard: € 30,00

Zadelhoogte

Zadel terugslag meting

Stuur diepte

Stuur zadel afstand

Stuur breedte

 

Semi pro:  € 75,00
Intake gesprek
Standaard flex test meting
Voet druk meting
Zadelbreedte meting
Zadelhoogte
Zadel terugslag meting
Stuur diepte
Stuur zadel afstand
Stuur breedte

 

Professioneel:€ 150,00
Intake gesprek
Uitgebreide flex test meting
Voet druk meting
Zadelbreedte meting
Schoen plaatjes afstellen
Zadelhoogte
Zadel terugslag meting
Stuur diepte
Stuur zadel afstand
Stuur breedte
Been lengte verschil meting
(mtb demper meting)
Handpositie meting
Volg ons / Mail ons